Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

με ποιον στόχο; ---της Εσθήρ Ντεκάστρο

Η ΔΗΜΑΡ μετά τις εκλογές έθεσε έναν συγκεκριμένο πολιτικό στόχο.
Να σωθεί η χώρα από την χρεοκοπία.
Για να το πετύχει αυτό συγκρότησε συμμαχία με όσες πολιτικές δυνάμεις αποδέχονταν τον στόχο αυτό. Αντίθετα από ότι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ που πρότεινε συμμαχία συγγενών ιδεολογικά δυνάμεων ανεξάρτητα από συγκεκριμένο πολιτικό στόχο (κοινός πολιτικός στόχος ο σοσιαλισμός;)
Αυτό σημαίνει ότι συμμάχησε με δυνάμεις με τις οποίες ιδεολογικά δεν συμφωνεί, επειδή προτάσσει την επιτυχία του πολιτικού στόχου! Με την αποχώρηση από την κυβέρνηση η συμμαχία αυτή διαλύεται πράγμα που σημαίνει
Α)Είτε ότι ο στόχος έχει επιτευχθεί!
Β)Είτε ότι ο στόχος εγκαταλείπεται για κάποιον άλλο σημαντικότερο στόχο!
Γ)Είτε ότι ο στόχος ήταν λάθος και καθυστερημένα το αντιληφθήκαμε!
Όσο η ΔΗΜΑΡ δεν εξηγεί τι από τα όλα αυτά συμβαίνει, δεν μπορεί να πείσει κανένα ότι η επιλογή που έκανε δεν ήταν ευκαιριακή, δηλαδή ιδεολογική και χωρίς πολιτικό στόχο ,όπως είναι οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ .
Σ' αυτή την περίπτωση γιατί να μην επιλέξει κανείς μια μεγάλη ιδεολογική αγκαλιά όπως ο ΣΥΡΙΖΑ παρά μια μικρή όπως η ΔΗΜΑΡ!
Πρέπει λοιπόν να εξηγηθεί πολιτικά η στροφή που κάναμε διαφορετικά ο λόγος της ΔΗΜΑΡ δεν θα είναι πειστικός και να τεθεί ο νέος κύριος στόχος, (ο ίδιος ή διαφορετικός) ,ο οποίος σήμερα δεν έχει γίνει αντιληπτός.
Παραμένει η σωτηρία της χώρας από την χρεοκοπία, είναι η προστασία των κεκτημένων, είναι η προάσπιση της δημοκρατίας, είναι κάποιος άλλος;
Διότι ανάλογα με τον κύριο στόχο επιλέγονται οι κατάλληλες συμμαχίες και καθορίζονται οι επί μέρους πολιτικές.
Εσθήρ Ντεκάστρο 26-7-2013
Μέλος ΔΗΜΑΡ Λέσβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου