Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Η Δυναμική Ελλάδα για την Πρωτοβουλία των 58. Ποια Κεντροαριστερά θέλουμε;

Δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα το κείμενο με τίτλο “Πρόσκληση σε ιδρυτική συνέλευση για μια δημοκρατική προοδευτική παράταξη”. Η Δυναμική Ελλάδα εκτιμά ότι πρόκειται για μια θετική προσπάθεια στην μακρά και επίπονη πορεία σύγκλισης και ανασύνταξης του χώρου της Κεντροαριστεράς και οι βασικές αναφορές και επισημάνσεις του κειμένου μας βρίσκουν σύμφωνους. Όπως προκύπτει από την καταστατική διακήρυξή της, η Δυναμική Ελλάδα ήταν και είναι θετική, τόσο σε προηγούμενες προσπάθειες, όσο και σε όσες, ενδεχόμενα ακολουθήσουν. Από την σκοπιά αυτή, είναι έτοιμη να συμβάλει ενωτικά στην δημιουργία των πολιτικών όρων που θα οδηγήσουν στην σύγκλιση ολόκληρου του χώρου στην βάση συγκεκριμένου πολιτικού προγράμματος.


Η δημοκρατική προοδευτική παράταξη χρειάζεται σαφή πολιτική ταυτότητα, δηλαδή εναλλακτικό κεντροαριστερό κυβερνητικό πρόγραμμα, διακριτό, τόσο από αυτό της ΝΔ, όσο και από εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ. Κεντροαριστερά χωρίς κεντροαριστερό κυβερνητικό πρόγραμμα δεν μπορεί να υπάρξει. Οι δυνάμεις του χώρου που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο, είτε συμμετέχουν είτε συμμετείχαν στην Κυβέρνηση συνασπισμού, οφείλουν να δίνουν σαφές κεντροαριστερό στίγμα παντού – και στην κυβέρνηση και στο κοινοβούλιο και στην κοινωνία – με θετικές πρωτοβουλίες και υλοποιήσιμες προτάσεις. Οφείλουν να είναι ορατές παντού. Γιατί, εν τέλει, το εγχείρημα της ανασύνταξης της Κεντροαριστεράς θα κριθεί από την ανταπόκριση της κοινωνίας και από την ικανότητα της να την πείσει ότι έχει αξιόπιστο εναλλακτικό σχέδιο.

Η Δυναμική Ελλάδα ανταποκρίνεται στην πρόσκληση σε ιδρυτική συνέλευση για μια δημοκρατική προοδευτική παράταξη και είναι έτοιμη να συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις στην εκπόνηση μιας κυβερνητικής πρότασης που θα υπερβαίνει την τρέχουσα πολιτική πραγματικότητα και θα υπηρετεί τους ανωτέρω στόχους.


Από το http://dynell.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου