Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Η διαφοροποίηση του Σπύρου Λυκούδη ---Του Κωνσταντίνου Ζούλα

«Τι θα κάνει ο Σπύρος»; Το ερώτημα αυτό που αφορά τον γραμματέα της ΔΗΜΑΡ κ. Σπ. Λυκούδη, ακούγεται σε κάθε συζήτηση των στελεχών της Αγ. Κωνσταντίνου. Οχι τυχαία. Η δημόσια διαφοροποίηση του κ. Λυκούδη με την επιλογή Κουβέλη να αποχωρήσει από την κυβέρνηση ήταν η απαρχή της δύσκολης συγκατοίκησής τους. Εκτοτε ο γραμματέας δεν διστάζει -έστω διπλωματικά- να επισημαίνει κάθε λάθος του «φίλου ζωής», όπως αποκαλεί τον κ. Κουβέλη. Μόνον την τελευταία εβδομάδα χαρακτήρισε «θετική και πολύ ενδιαφέρουσα» την πρωτοβουλία των 58 για την ανασύσταση της Κεντροαριστεράς, αλλά και «βεβιασμένη» την απόρριψή της.

Η αναφορά στον κ. Λυκούδη δεν γίνεται άνευ λόγου. Ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ δεν είναι μόνον ένα πρόσωπο που χαίρει σεβασμού εντός του κόμματός του. Απο τις εκλογές και μετέπειτα έχει διευρύνει το ακροατήριό του, ενώ λόγω του κύρους του, της συνεπούς πολιτικής πορείας του και της μετριοπάθειάς του, θα έλεγε κανείς πως θεωρείται ο φυσικός διάδοχος του κ. Κουβέλη.

Ο κ. Λυκούδης διαμηνύει τις τελευταίες ώρες ότι αν η ΔΗΜΑΡ συμπράξει με τον ΣΥΡΙΖΑ στην σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια θα διαπράξει άλλο ένα σφάλμα, ίσως το μοιραίο για τη μελλοντική πορεία της, καθώς θα δικαιώσει εμπράκτως όσους ήδη αποκαλούν τον κ. Κουβέλη «λάιτ εκδοχή του Τσίπρα». Εξ ου και το ερώτημα «τι θα κάνει ο Σπύρος» δεν απασχολεί μόνον την Αγ. Κωνσταντίνου, αλλά και το «πείραμα των 58», οι περισσότεροι των οποίων γνωρίζουν πως άνευ της συμμετοχής ενός κορυφαίου στελέχους της ΔΗΜΑΡ θα μετεξελιχθούν μάλλον σε έναν ακόμη όμιλο προβληματισμού για την Κεντροαριστερά.

από το http://www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου