Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Να ξαναγίνει η Αριστερά της ευθύνης ---του Νότη Παπαδόπουλου

Για ποιο λόγο ψήφισε κάποιος αριστερός ψηφοφόρος τη ΔΗΜΑΡ στις τελευταίες εκλογές; Επειδή η θέση Κουβέλη ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την Ελλάδα παρά μόνο η παραμονή της στο ευρώ τον έπεισε. Και, πάντως, φαινόταν πιο πειστική για έναν κεντροαριστερό πολίτη από την εξαγγελία Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερχόταν σε σύγκρουση με την Ευρώπη με οποιοδήποτε κόστος για να επιβάλει τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Οποιος ψήφισε τη ΔΗΜΑΡ στις προηγούμενες εκλογές, ουσιαστικά το έκανε για να εξουσιοδοτήσει τον κ. Κουβέλη να στηρίξει την κυβέρνηση σωτηρίας της χώρας στη δύσκολη διαπραγμάτευση που θα είχε με τους δανειστές για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ.

Ο κ. Κουβέλης υπάκουσε στην εντολή του κόσμου που ψήφισε τη ΔΗΜΑΡ και επηρέασε καταλυτικά τα νομοσχέδια της κυβέρνησης Σαμαρά, έτσι ώστε να είναι πιο κοντά στα συμφέροντα των εργαζομένων και της Αριστεράς. Υλοποίησε την εξαγγελία του ότι θα ήταν το κόμμα της «υπεύθυνης Αριστεράς», σε αντιδιαστολή με αυτό της ανεύθυνης και λαϊκίστικης Αριστεράς του κ. Τσίπρα. Το απαράδεκτο από όλες τις απόψεις μαύρο στην ΕΡΤ από τον κ. Σαμαρά ταρακούνησε τον κ. Κουβέλη και έφερε το διαζύγιο της ΔΗΜΑΡ με την Τρικομματική. Και το διαζύγιο με τη λογική, όπως είπε πρόσφατα ο Σπύρος Λυκούδης: η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να αποσύρει τη στήριξή της στην κυβέρνηση σωτηρίας της χώρας επειδή ο κ. Σαμαράς θέλησε, έστω και με αχαρακτήριστο τρόπο, να εξυγιάνει την πηγή του κομματικού ρουσφετιού ΕΡΤ!




Μάλιστα η ΔΗΜΑΡ προχωρώντας ακόμη ένα βήμα παραπάνω αποφάσισε να ψηφίσει «παρών» στην πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας ότι τελικά το υπέρτατο αγαθό για την Αγίου Κωνσταντίνου δεν είναι η σωτηρία της χώρας, αλλά οι τακτικισμοί ενός μικρού κόμματος που βρίσκεται στο όριο να μπει ξανά στη Βουλή. Ο κ. Κουβέλης έχει ακόμη χρόνο να επανορθώσει το λάθος του και να ξαναγίνει η ΔΗΜΑΡ η Αριστερά της ευθύνης και της λογικής. Αλλιώς το κόμμα του δεν έχει λόγους ύπαρξης - και αν έχει για τα στελέχη του, δεν θα έχει για τους ψηφοφόρους!

Ο Νότης Παπαδόπουλος είναι δημοσιογράφος

από το http://www.metarithmisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου