Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Οι 58 δεν ζητούν διάλυση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ- πρόσκληση προς όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις ---του Νίκου Μπίστη

Απάντηση στην Αννα Διαμαντοπούλου για τις δηλώσεις της στον Real FM με την οποία ζητησε την μεταξέλιξη της Κίνησης των 58 με ταυτόχρονη διάλυση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, έδωσε ο εκ των στελεχών της Κίνησης, Νικος Μπιστης σε δηλώσεις του στον ίδιο σταθμό.

Το αίτημα για εδώ και τώρα διάλυση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και μετεξέλιξη των 58 σε κόμμα δεν περιέχεται στο κάλεσμα των 58, σημείωσε ο κ. Μπίστης και πρόσθεσε πως σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να είναι προαπαιτούμενο για την συμμετοχή οποιουδήποτε στο σχήμα. «Η ΔΗΜΑΡ πηγαίνει στο Συνέδριο της και το ΠΑΣΟΚ που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα θέλει κάποιο χρόνο ωστε να ενσωματωθεί στην Ελιά», είπε.

Ο κ. Μπίστης διευκρίνησε ότι η κίνηση των 58 συγκροτήθηκε ώστε εν όψει ευρωεκλογών και δημοτικών εκλογών να συγκροτηθεί η ελληνική Ελιά, μια εκλογική ομπρέλα με κόμματα, κινήσεις, πρόσωπα και κυρίως τον ανέστιο κόσμο της κεντροαριστεράς και του μεταρρυθμιστικού κέντρου που απαιτεί και ενότητα και ανανέωση.
ευρωεκλογές
« Προχωράμε γρήγορα αλλά όχι βιαστικά».είπε- « Ας μην ανησυχεί κανείς: δεν θα διασώσουμε το παλιό αλλά ούτε θα κάψουμε με βιαστικές και επιπόλαιες κινήσεις το καινούργιο.Το που θα οδηγήσει η δυναμική των 58 και της Ελιάς δεν θα το προκαθορίσουμε. Θα το δούμε ολοι μαζί στην πορεία».



Επαναλαμβάνουμε την σταθερή και ανοικτή πρόσκληση προς όλους: ελάτε χωρίς όρους και προϋποθέσεις να πάμε στην Ιδρυτικη Συνέλευση της Ελιάς, να φτιάξουμε το προγραμμα για τις ευρωεκλογές και να πάμε όλοι μαζι για ενα καλο εκλογικο αποτέλεσμα. Οι μετρήσεις δείχνουν οτι αυτό είναι απολύτως εφικτό.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου του Real fm, αν μπορεί το καινούργιο να φτιαχτεί με παλιά , φθαρμένα υλικά απάντησε : "Προφανώς όχι. Μόνο που πρέπει να ορίσουμε το καινούργιο, που δεν μπορεί να είναι θέμα μόνο ηλικίας. Είναι κυρίως θέμα ιδεών. Στην πολιτική δεν υπάρχει παρθενογέννεση . Μείγμα νέου και παλιού θα φέρει το πραγματικά νέο», όπως είπε.

Τέλος στη ερώτηση αν μπορεί να ηγηθεί ο Κώστας Σημίτης αυτής της προσπάθειας απάντησε:«Τιμάμε τον Κώστα Σημίτη για την προσφορά του και μας τιμά με την στήριξη που παρέχει στο εγχείρημα μας. Την έχουμε ανάγκη. Για την θέση όμως του οδηγού στο λεωφορείο της Κεντροαριστεράς θα βρούμε λύση από τις νεώτερες γενιές. Όλα στην ώρα τους».

από το http://www.metarithmisi.gr




1η ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Πρόσκληση
Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013 σας προσκαλούμε στο θέατρο Ακροπόλ στις 7 μ.μ. στην 1η Ανοιχτή Συγκέντρωση για τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη με θέμα: «Για την προοδευτική ανασυγκρότηση της Ελλάδας-Για τη δημοκρατική αλλαγή της Ευρώπης» που οργανώνουν η Πρωτοβουλία για τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη (πρωτοβουλία των «58») και οι πολιτικές κινήσεις Δυναμική Ελλάδα, Νέοι Μεταρρυθμιστές, «Μπροστά!», Πολιτεία 2012, Πρωτοβουλία Β’.
Ομιλητής ο Γιάννης Βούλγαρης
Παρεμβαίνουν τα μέλη της πρωτοβουλίας των «58»

 Παρασκευάς Αυγερινός
 Πασχάλης Αγανίδης
 Χαριτίνη Καρακωστάκη
 Γιάννης Μπέζος
Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013, 7 μ.μ., Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9-11 (μετρό Πανεπιστήμιο)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου