Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Βαριές κατηγορίες κατά Πελεγρίνη από το Συμβούλιο του Ιδρύματος

Σκληρή απάντηση στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη, δίνει με ανακοίνωσή του προς την ακαδημαϊκή κοινότητα του ΕΚΠΑ την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του Συμβουλίου, καθηγητής Δημήτρης Μπερτσιμάς

Το Συμβούλιο επιτίθεται στον κ. Πελεγρίνη αφενός για τη στάση του απέναντι στην απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του Καποδιστριακού αλλά και για τη στάση απέναντι στο Συμβούλιο. Παράλληλα, όμως τον κατηγορεί και για τη διαχείριση των οικονομικών του ιδρύματος.

«Σήμερα το Πανεπιστήμιο είναι κλειστό, κατάσταση που διαρκεί επί τρεις μήνες και είναι ανήκουστη για οποιοδήποτε μέρος του κόσμου», αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Ο κ. Πελεγρίνης πρωταγωνίστησε σε ανεύθυνες ενέργειες που είχαν πολύ σοβαρό κόστος τόσο για τους φοιτητές όσο και για το διδακτικό προσωπικό και έβλαψαν το έργο και το κύρος του ΕΚΠΑ και οι οποίες απαριθμούνται στην εκτενή ανακοίνωση του Συμβουλίου της 5ης/11/2013. Δεν προστάτευσε ούτε το διοικητικό προσωπικό που απεργεί, διότι σήμερα έφθασε να διεκδικεί αυτό που εξ αρχής είχε ο ίδιος την ευθύνη να πράξει, δηλαδή τη σοβαρή και αντικειμενική αξιολόγηση του προσωπικού του Ιδρύματος.»

Τα Οικονομικά του Πανεπιστημίου- Έλεγχος από ορκωτούς λογιστές



Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης γίνεται αναφορά στα οικονομικά του Ιδρύματος και ασκείται σκληρή κριτική κατά του πρύτανη: «επί θητείας του και ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια το Πανεπιστήμιο Αθηνών, σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2012 που υπέβαλε προς έγκριση στο Συμβούλιο, έχασε περισσότερα από 70 εκατομμύρια ευρώ από ζημίες του χαρτοφυλακίου κινητών αξιών, όταν ο ετήσιος προϋπολογισμός του ΕΚΠΑ είναι 18 εκατομμύρια ευρώ. Από τις ζημίες αυτές, €6.704.588,07 μόνον προέρχονται από την «αναγκαστική» διαχείριση της ΤτΕ κατά το PSI και οι υπόλοιπες από διαχείριση του χαρτοφυλακίου από τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου των οποίων προΐσταται», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζει ότι το Συμβούλιο Ιδρύματος με την απόφασή του της 13ης Οκτωβρίου 2013 δεν ενέκρινε τον ισολογισμό του 2012 και ζήτησε ομόφωνα να γίνει άμεσα έλεγχος από ορκωτούς λογιστές τόσο στον Τακτικό Προϋπολογισμό όσο και στην εν γένει διαχείριση της Περιουσίας του Ιδρύματος καθώς και τον Ειδικό Λογαριασμό.


Απαντά, επίσης και στην αναφορά του κ. Πελεγρίνη για «πέμπτη φάλαγγα του Φράνκο». «Μόνον όποιος δεν είναι σε θέση να σκεφτεί ότι μπορεί να υπάρχει δράση, ανιδιοτελής και ανεξάρτητη, με γνώμονα το καθήκον και το δημόσιο συμφέρον, είναι δυνατόν να προβαίνει σε τέτοιους ισχυρισμούς και χαρακτηρισμούς, οι οποίοι απάδουν προς την ιδιότητα του ακαδημαϊκού δασκάλου και μάλιστα αυτού που φέρει δημόσιο αξίωμα», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Συμβούλιο.



Τέλος, το Συμβούλιο του Ιδρύματος καλεί εκ νέου το Υπουργείο Παιδείας να αποκαταστήσει άμεσα τον κατάλογο των υπό διάθεση υπαλλήλων, μετά από σχολαστικό έλεγχο των υπηρεσιακών φακέλων τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συμβουλίου ΕΚΠΑ

από το http://aristerok.wordpress.com


1η ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Πρόσκληση
Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013 σας προσκαλούμε στο θέατρο Ακροπόλ στις 7 μ.μ. στην 1η Ανοιχτή Συγκέντρωση για τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη με θέμα: «Για την προοδευτική ανασυγκρότηση της Ελλάδας-Για τη δημοκρατική αλλαγή της Ευρώπης» που οργανώνουν η Πρωτοβουλία για τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη (πρωτοβουλία των «58») και οι πολιτικές κινήσεις Δυναμική Ελλάδα, Νέοι Μεταρρυθμιστές, «Μπροστά!», Πολιτεία 2012, Πρωτοβουλία Β’.
Ομιλητής ο Γιάννης Βούλγαρης
Παρεμβαίνουν τα μέλη της πρωτοβουλίας των «58»
  • Παρασκευάς Αυγερινός
  • Πασχάλης Αγανίδης
  • Χαριτίνη Καρακωστάκη
  • Γιάννης Μπέζος
Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013, 7 μ.μ., Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9-11 (μετρό Πανεπιστήμιο)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου