Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Αδιέξοδο το «ο καθένας μόνος του» ---του Γεράσιμου Γεωργάτου

Η πρωτοβουλία των 58 εκδηλώνεται σε μια κρίσιμη για τον τόπο και το πολιτικό σύστημα συγκυρία. Και δεν μπορεί να μιλάει για υπεύθυνη στάση απέναντι στους πολίτες και τη χώρα όποιος αρνείται να προσέλθει στον διάλογο. Γιατί η τακτική «ο καθένας με τον πόλο του» το μόνο που κάνει είναι να διευκολύνει την πόλωση και την κυριαρχία του δεξιού συντηρητισμού της ΝΔ και του αριστερού λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε ως τρίτη καταγραφόμενη δύναμη τη Χρυσή Αυγή, το σκηνικό, σε περίπτωση εκλογών, είναι ζοφερό και αδιέξοδο.
Χρειάζεται λοιπόν μια ανατροπή, μια μετατόπιση του πολιτικού κέντρου βάρους για να βγούμε από την κρίση χωρίς περαιτέρω απώλειες. Να διαμορφώσουμε μια πειστική για τους πολίτες ορθολογική και ρεαλιστική προγραμματική δυναμική, έναν πολυκεντρικό πολιτικό φορέα των προοδευτικών μεταρρυθμιστικών δυνάμεων, με κοινό όμως τόπο την απόφαση όσων συμμετέχουν να κάνουν την τομή με τις στρεβλώσεις του παρελθόντος για μια Ελλάδα πραγματικά ευρωπαϊκή, θεσμικά και πολιτικά. Οι μετρήσεις δείχνουν ότι σε ένα σημαντικό ποσοστό οι πολίτες βρίσκονται σε αναμονή, είναι έτοιμοι να στηρίξουν ένα τέτοιο εγχείρημα.
Τη στιγμή που ο χώρος μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλώς κατακερματισμένος κοινωνικά και πολιτικά, αλλά στην κυριολεξία καταρρέει, δεν χωρούν μεμψιμοιρίες, μικροκομματικοί υπολογισμοί και συμπλεγματικές στάσεις. Χρειάζονται γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες. Η πρόσκληση σε διάλογο από τους 58 είναι απολύτως συμβατή με τις ιδρυτικές διακηρύξεις, τους στόχους και τις θεμελιώδεις αξίες της ΔΗΜΑΡ. Αν η ΔΗΜΑΡ αρνηθεί την πρόσκληση είναι σαν να αρνείται τον εαυτό της, την ταυτότητά της. Και αυτό δεν θα είναι χωρίς τίμημα.

*Ο Γεράσιμος Γεωργάτος είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ

από το http://www.tanea.gr
1η ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Πρόσκληση
Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013 σας προσκαλούμε στο θέατρο Ακροπόλ στις 7 μ.μ. στην 1η Ανοιχτή Συγκέντρωση για τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη με θέμα: «Για την προοδευτική ανασυγκρότηση της Ελλάδας-Για τη δημοκρατική αλλαγή της Ευρώπης» που οργανώνουν η Πρωτοβουλία για τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη (πρωτοβουλία των «58») και οι πολιτικές κινήσεις Δυναμική Ελλάδα, Νέοι Μεταρρυθμιστές, «Μπροστά!», Πολιτεία 2012, Πρωτοβουλία Β’.
Ομιλητής ο Γιάννης Βούλγαρης
Παρεμβαίνουν τα μέλη της πρωτοβουλίας των «58»

 Παρασκευάς Αυγερινός
 Πασχάλης Αγανίδης
 Χαριτίνη Καρακωστάκη
 Γιάννης Μπέζος
Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013, 7 μ.μ., Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9-11 (μετρό Πανεπιστήμιο)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου